Rólam

Zsibrita Júlia vagyok, egy 20 éves lány, aki nagyon szereti a történelmet és az irodalmat.

Annyit érdemes tudni rólam, hogy Szegeden tanulok magyar nyelv és irodalom – történelemtanárnak, mellette dolgozom és a barátommal élek.

Ötödikes/ hatodikos korom óta szeretek olvasni. Kezdetben ifjúsági regényeket, majd kortárs műveket olvastam, azonban 2-3 éve már főként a szépirodalmi szövegek kötnek le. Ez nem jelenti azt, hogy ne olvasnék kortársat, vagy ifjúságit, sőt! a kedvenceim között is vannak ilyenek. Emellett “főszakomnak” tartom a történelmet, így viszonylag sok történelmi regényt és szakirodalmat olvasok.

Már egészen kiskoromtól fogvan vezetek blogot, a Blogger felületén kezdtem, majd lassan áttértem a WordPressre. Egy ideig Lehullott virágszirmok néven futott a blog, majd átkeresztelkedett Szamárfülesre, végül megállapodott a Zsúlia névnél. A Zsúlia egy becenév, ahogyan egy barátom hív az egyetemen. A fejlécen sokáig gondolkodtam, mi is lenne a legtökéletesebb, sokszor úgy érzem magam, mint A kis herceg, aki ismerkedik a fölnőttek világával. Ezért tökéletesnek véltem ezt az olvasó kislányt, aki kicsit olyan, mint én.

Ha szereted a szépirodalmat és a történelmet, vagy megismerkednél ilyen könyvekkel is, nézz be legközelebb is!

Lia